divendres, 28 de novembre del 2014

Directe: 'Viatgeres', conferència inaugural

Pepa RomaRosa María CalafCristina Morató
Live Blog Conferència inaugural: Viatgeres
 
Rosa Maria Calaf
Periodista i corresponsal nascuda a Rocafort de Queralt, Tarragona. La seva passió per viatjar l’ha heretat del seus pares i sobretot, del seu avi, un empresari barceloní que degut a la seva feina viatjava constantment. Ell va ser qui la va endinsar en el somni de viatjar explicant-li les històries i les anècdotes dels diferents viatges que realitzava.

El seu primer viatge sola va ser als 17 anys fent autoestop fins a Suècia i des d’aleshores no ha parat de viatjar pel món aprenent, descobrint i compartint experiències. Segons Rosa Maria Calaf: “Viatjar és endinsar-te a allò que és diferent,  és la única manera de conèixer aquestes diferències. Si no es coneix, mai s’arribarà a comprendre”.

Actualment ja ha visitat 178 països però Rosa Maria Calaf està convençuda que les ganes de viatjar li perduraran per molts anys més ja que com ella afirma: “El viatge ens transforma com a persones”.

Pepa Roma
Periodista nascuda a La Sentiu, Lleida. La passió per viatjar li ve des de ben petita quan realitzava els seus primers viatges amb la seva mare, a qui també li apassionava viatjar. Als 16 anys va ser quan realment va descobrir la màgia de viatjar després de realitzar un viatge a París ella sola fent autoestop.

Poc després va anar a viure a Londres per acabar els seus estudis de literatura anglesa i allà va ser on va conèixer les possibilitats de viatjar a preus més econòmics. Als 22 anys va començar a viatjar per Austràlia i per Àsia, impulsada per la busca de l’autodescobriment interior. Va ser allà on va començar a exercir de periodista inconscientment.

El periodisme la va impulsar a escriure “Mandala”, una de les seves novel·les més importants.

Cristina Morató
És periodista, redactora, escriptora i directora de programes de televisió. La seva passió per viatjar també li ve des de petita, de fet, ella volia ser missionera però aquesta decisió va anar canviant al llarg dels anys i el seu somni es va convertir en ser una gran reportera de guerra. 

Aquesta decisió va sobtar molt als seus pares però finalment, Cristina Morató va veure que el seu caràcter no concordava amb aquesta professió.
Així doncs, va començar a viatjar per tot el món realitzant nombrosos articles i reportatges. 

L’any 2003 va rebre el premi “Friend of Tailand” per part del govern tailandès, per tot el treball de difusió que ha realitzat d’aquest país a Espanya.
Cristina Morató ha passat llargues temporades a l’Amèrica Llatina, a l’Àsia i a l’Àfrica. 

Actualment continua viatjant i en ocasions ho fa amb la companyia del seu fill de 14 anys. 




Rosa Maria Calaf i Pepa Roma ens han atès després de les conferencies per respondre algunes preguntes:


Live Blog Conferència inaugural: Viatgeres

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada