divendres, 28 de novembre del 2014

Viatges i Cooperació

La III jornada de Comunicació, Aventura i Viatges ha comptat amb la ponència de quatre persones que representaven quatre organitzacions solidàries per tal d’ apropar als joves assistents la realitat dels viatges altruistes per ajudar a la gent dels països pobres. Ja sigui ajudant als més necessitats o lluitant per assolir la llibertat de premsa en aquests països. Els quatre ponents eren Agustí Morales (Metges sense fronteres), Júlia Granell (Servei Civil Internacional), Jordi Antolín (Sonrisas de Bombai) i Maria Dolores Massana, ex presidenta de Reporters Sense Fronteres.

Els quatre representants han coincidit en assenyalar que la part que consideraven més important del viatge era la tornada a casa, ja que entenen que el més important és sensibilitzar a la població dels seus països d’ origen per tal d’ aconseguir més ajuda, fer de vincle entre dues realitats diferents.
Maria Dolores Massana, va apropar el dia a dia de l’ organització, que lluita per garantir la llibertat d’ informació arreu. Massana, va exposar els objectius de RSF, defensar la llibertat d’ informació, ajudar als periodistes i controlar la censura a tot el món. Massana també va fer referència a unes dades esfaraidores, el baròmetre del RSF calcula fins a 61 morts de periodistes a l’ any actual, més de 176 d’ empresonats i 174 dissidents informàtics també empresonats. Massana ha alertat que aquestes xifres van en augment i que per això "calen campanyes de sensibilització que informin del que passa als països". Per concloure Massana, va regalar 3 consells als joves assistents: “Informar-se de la història del país, del conflicte, de l’ estat de la informació etc.” “Arribar-hi sense pensar que ho sabem tot” i “anar a buscar la petita història per entendre millor el context".

El representant de Metges Sense Fronteres, Agustí Morales, va exposar la seva preocupació respecte a la manca de mitjans a llocs de difícil cobertura, com Àsia, Àfrica o l’ Amèrica Llatina. Morales, va dir que “ONGs com nosaltres anem a aquelles parts del món on el patiment és més gran per conèixer les històries d’ aquella població”. I en referència a la dificultat que suposa realitzar aquesta tasca, va assegurar que “hem de fer periodisme en paracaigudes”. Actualment Metges sense fronteres compta amb més de 29.000 professionals que hi treballen desinteressadament.

 Jordi Antolín, representant de Sonrisas de Bombay, va explicar la tasca que realitza la seva organització a Bombay, la ciutat més gran de l’ India amb gairebé 14 milions d’ habitants, dels quals el 60% viu en extrema pobresa. Segons explicava Antolín més de 8.000 persones es beneficien de la tasca de l’ organització a la ciutat ja sigui en educació, salut (oncologia pediàtrica, sobretot) i en l'àmbit femení.

La representant de Servei Civil Internacional, Júlia Granell, ha exposat l’ objectiu de la organització : "volem construir la pau, i per fer-ho necessitem voluntariat i educació". L’ SCI Va néixer el 1920 i existeixen fins a 54 branques a diferents països, molt arrelades a nivell local.


https://infogr.am/periodistes-assassinats-segons-genere

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada